Bemutatkozás

Aktuális téli információk

A jelenlegi információk alapján semmi sem áll a korlátlan síelés útjában a 2021/22-es téli szezonban.
A síelés mint szabadtéri sport a járvány alatt is bizonyítottan egészséges és szükséges, a nem megszokott korlátozások, zárások feloldásra, kipihenésre tökéletesen alkalmas egy védett kisebb síterep, ahol a tömegtől nem kell tartani.

A gyermek síközpontban található (kizárólag) húzó liftek biztosítják a távolságtartást. Mindezt a jegyvásárlásnál és az oktatás során is kialakítottuk a téli síelés tekintetében.

Bad Kleinkirchheim, amely Ausztriában Reichenau Feldkirchen kerületben található, az egyik legbiztonságosabb körzet a Covid 19 fertőzési szám szempontjából.
Az aktuális állapot bármikor megtekinthető a szövetségi minisztérium naponta frissített térképén.

Koronavírus tájékoztató

NINCS KOCKÁZAT!

A Kononavírus esetén vendégeink, akár az érkezés napján is lemondhatják kötelezettség vállalása nélkül a szállást

Minden a Koronavírussal összefüggő – az alábbiakban ismertetett – esetekben az alábbiak szerint járunk el:

A Koronavírus következtében történő lemondás esetén a teljes befizetett összeg az alábbi felsorolás szerint a vendég részére (a lemondás időpontjától függetlenül) visszajár:
– A hotel üzemi működésének időleges akadályoztatása a hotelben történt Koronavírus fertőzés vagy kormányzati, hatósági döntés alapján.
– Más országból érkező vendégek esetén amennyiben a két ország közötti határzár elrendelését követve (ha a határzár okán a vendég eláll az utazástól) lemondási szándékát 10 napon belül írásban kell jeleznie a hotel felé. Ebben az esetben a befizetett teljes összeg a vendég részére visszajár. Abban az esetben is, ha a lemondás az előzőekben ismertetett ok alapján az utazás napjára esik.
Amennyiben az ingyenes lemondás lehetőségével 10 napon belül a vendég nem él, akkor a foglalása tekintetében az osztrák SZÁLLODA- ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK alapján járunk el.

Felhívjuk figyelmét, hogy kössön sztornó biztosítást az utazás időszakára.
Általunk javasolt biztosító társaság: www.magroup-online.com
Amennyiben a vendég korona vírusos megbetegedése következtében mondja le a szállást a biztosító teljes körű felelősséget vállal így ebben az esetben is az  osztrák SZÁLLODA- ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK alapján járunk el.

A 3G szabály – a vendég részéről történő – be nem tartásából fakadó károkért a hotel kötelezettséget nem vállal.
Általános esetben a foglalás lemondást illetően az  osztrák SZÁLLODA- ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK alapján járunk el.

BAD & SKI PENSION

Bad & Ski Pension Karintia tartomány leghíresebb sí- és fürdővárosa Bad Kleinkirchheim központjában, a St. Kathrein fürdőtől 300, a Römerbad fürdőtől pedig mindössze 800 méterre található. A legközelebbi sífelvonó, amivel az egész pályarendszer elérhető, 100 méterre van a panzió bejáratától. Télen és nyáron egyaránt tartogat a környék színes és felejthetetlen élményekben gazdag programokat a gyermekes családok, a csoportosan üdülők és az idősebbek számára is. Egyszóval várunk mindenkit, aki kedveli a sport és wellness sokoldalú kombinációját. Nyári Programok címszó alatt lehetőségek széles választékát találhatja, melyeket azért gyűjtöttünk össze a teljesség igénye nélkül, hogy Ön könnyebben betekintést nyerjen a régióban található természeti csodákról. A több száz további lehetőségről bővebb információt a Karintia kártyával elérhető programok címszó alatt találhat.

Szolgáltatásaink

KARINTIA

Területe 9533 km², lakóinak száma 550.000, fővárosa Klagenfurt. Ausztria legdélibb, mediterrán életérzésű tartománya, amelyet magas hegyvonulatok öveznek, és csodálatos tájaival, felülmúlhatatlan hegységeivel, egyedülálló. Tengerszint feletti magassága: 1.050m. Legjelentősebb idegenforgalmi vonzereje az “osztrák Riviéra”, a tartományi főváros közelében elterülő tavak partján. A négy nagyobb tó (Wörther See, Ossiacher See, Millstätter See, Weissensee) mellett 200 kisebb és még kisebb tavacska vonzza a turistákat. A tartomány legfontosabb természeti kincse a fa.
Tökéletes kirándulási és szabadidős program lehetőségeket kínál az ide látogatónak. Ideális célpont a kirándulók, fürdőzni szeretők, túrázást, és a lélegzetelállító tájakat szerető utazóknak, akik valami igazán szépet, felejthetetlent szeretnének átélni!
A lovaglás kedvelőit több km hosszú lovaglópálya várja. A térség híres mountainbike és kerékpár pályáiról, túraútjairól és kimeríthetetlen vizisport lehetőségeiről. Nem utolsó sorban az egyik legkönnyebben és leghamarabb elérhető osztrák tartomány, Magyarországról.

BAD KLEINKIRCHHEIM

Bad Kleinkirchheim városában számtalan sport, túra lehetőség várja az idelátogatót. A városka két legnagyobb termálfürdője, a St. Kathrein fürdő és Európa egyik legszebb alpesi wellness oázisa, a 4000 négyzetméteres Thermal Römerbad. Több szálloda napközben megnyitja termál fürdőit az idelátogató turisták számára.  (bővebb információ a BadKleinkirchheim-i honlapon)

A Thermal Römerbad háromszintes létesítményében fürdőzés közben lehet figyelemmel kísérni a környező hegyeken kirándulókat. A Milka csoki reklámja itt nem csak ábránd. A domboldalakon valóban ott legelésznek a tehenek.
A Romanum részleg római hordókra emlékeztető négy szaunája, a szabadtéri termálvizes medence, Kneipp-medence, élményörvények és szaunák, a Maximum szint gőzfürdője, bio- és finn szaunája, fedett szabadtéri medencéje, valamint a Noricum részleg élménymedencéi, wellness bárja, szépségápoló és masszázsrészlege kényezteti a fürdőzőket. (bővebb információ a BadKleinkirchheim-i honlapon)

A Nockberge Nemzeti Park tökéletes kikapcsolódást biztosít mind a nyugalmas pihenést, mind az aktív szórakozást kedvelő utazóknak. A község és környéke aktív pihenésként, szervezett kirándulásokat, túrákat, téli és nyári sportolási lehetőségeket kínál a látogatóknak. 

A téli szezonban korszerű felvonók, gondozott lesiklópályák, vonzó, mélyhavas lejtők, változatos szabadidős programok hívnak kalandos síüdülésre. A síelés mellett természetesen más téli sportokra, mint pl. csúszókorongozás, szánkózás, sífutás, korcsolyázás, esti síelés, lovas szán stb. is van lehetőség. (bővebb információ a BadKleinkirchheim-i honlapon)

A nyári szezonban a települést és környékét 27 kiépített és kitáblázott kerékpáros útvonalon járhatják be a biciklisták, természetesen ehhez helyben bérelhetnek megfelelő eszközöket. A kerékpárutakon könnyedén megközelíthetők a környékbeli tavak (Brennsee, Afritzersee, Millstattersee, Turracher See), ahol vitorlázni, vízibiciklizni is lehet. A panzióhoz közeli teniszcsarnok squashcsarnok, lovaglópályák, golf és minigolf pályák várják a turistákat. Karintia Kártyával bizonyos szolgáltatások ingyen, sok más lehetőség pedig nagy kedvezménnyel vehető igénybe. Bővebb információkat találnak a www.kaerntencard.at honlapon és a panzióban dolgozóktól.

Bad Kleinkirchheim-től 10 percre található a Millstätter tó, mely méretét tekintve nagyobb a hazai Velencei tavunknál. Mediterrán mikroklímájának köszönhetően a tó vízhőmérséklete nyáron 25-26 fok.